Uns quants alumnes de primer de batxillerat han dut els textos de Joaquim Ruyra a l'escenari de les seves narracions, a la costa entre Blanes i Lloret. Les paraules del narrador de 'Jacobé' (text inclòs a Pinya de rosa) han fet de guia als alumnes per marines i boscatges: "M'interno pel corriol que voreja els penya-segats de la costa" [...] "Per fi assoleixo un saplanet format al cim d'un gros penyal que torreja mar endins, i m'hi aturo a descansar." [...] "Pobra Jacobé, qui l'ha vista i la veu! Sense més ni més, sense una passió, sense una contrarietat, sense un disgust que pogués ser-ne la causa, se li ha girat una malaltia horrible: és boja."

La llengua de Ruyra durarà sempre. Esperem que el paisatge de les seves narracions també.

1.jpg


A continuació, teniu el document d'orientació acadèmica lliurat a les famílies dels alumnes de 4t d'ESO el passat dimecres 8 de febrer, amb totes les actuacions que s'estan realitzant i amb els enllaços a pàgines d'interès. 

PLA D'ORIENTACIÓ ACADÈMICA 4t ESO 

despresESO.gif


Com ja sabeu, els propers 14 i 15 de febrer es realitzaran les proves de Competències bàsiques als alumnes de 4t d'ESO.

Si voleu més informació sobre el desenvolupaments de les proves, podeu consultar els següents documents:  

FULL INFORMATIU ALUMNES

FULL INFORMATIU FAMÍLIES 

compet__ncies_b__siques.jpg


Els alumnes que no hagin obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria (ESO) en finalitzar l'etapa, durant el mes de març es poden presentar a les proves que organitzen els centres educatius.

Més informació: Web del Departament d'Ensenyament.

geso.png


logo__1_.jpg

La facultat de lletres de la Universitat de Girona ens ofereix dues conferències directament relacionades amb els continguts de la matèria de Literatura catalana de modalitat a Batxillerat.

 Aquestes conferències tenen una intenció clarament divulgativa, pensades per despertar l'interès dels joves estudiants i de tots els assistents per dues grans obres poètiques. Les xerrades es duran a terme a la sala d'actes de l'institut i són:

- Vent d'aram, temes i elements de la poesia de Joan Vinyoli. Divendres 20 de gener a les 9:50h. A càrrec de Núria Anglada.

- L'erotisme de Joan Salvat Papasseit a El poema de la rosa als llavis, entre la tradició i l'avantguarda. Dimecres 15 de març a les 9:50h. a càrrec d'Anna Perera.

Gaudim la poesia...

DSC_0630_1_1.JPG


Notícia completa

Nadal 2016_1.PNG

Tancat per vacances!! Ens retrobem el dia 9 de gener!Els alumnes de 1r ESO visitaran el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) de l'Alt Maresme que farà una exposició itinerant al Centre Cívic Poblenou, en Pineda de Mar els dies 22 i 23 de novembre. L'exposició es titula:  "Les matemàtiques es toquen, es veuen i es viuen". Els alumnes també, faran activitats guiades i un taller.

Unknown

Els alumnes podran experimentar amb els reptes de l'exposició itinerant del MMACA: jocs d'estratègia, miralls, trencaclosques, enigmes, laberints, construccions de Leonardo i més. 


Eleccions consells escolars

Està en marxa el procés d'eleccions al consell escolar del centre. Cal afegir un membre al sector famílies.

Us volem recordar que la data de les votacions per aquest sector és el dia 2 de desembre a partir de les 13.00h. al vestíbul de l'institut.

La vostra participació és molt important!!


Pàgina 1 / 17 (1 - 10 de 168 Total) Pàgina següent Última pàgina