La facultat de lletres de la Universitat de Girona ens ofereix dues conferències directament relacionades amb els continguts de la matèria de Literatura catalana de modalitat a Batxillerat.

 Aquestes conferències tenen una intenció clarament divulgativa, pensades per despertar l'interès dels joves estudiants i de tots els assistents per dues grans obres poètiques. Les xerrades es duran a terme a la sala d'actes de l'institut i són:

- Vent d'aram, temes i elements de la poesia de Joan Vinyoli. Divendres 20 de gener a les 9:50h. A càrrec de Núria Anglada.

- L'erotisme de Joan Salvat Papasseit a El poema de la rosa als llavis, entre la tradició i l'avantguarda. Dimecres 15 de març a les 9:50h. a càrrec d'Anna Perera.

Gaudim la poesia...

DSC_0630_1_1.JPG


Notícia completa

Nadal 2016_1.PNG

Tancat per vacances!! Ens retrobem el dia 9 de gener!Els alumnes de 1r ESO visitaran el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) de l'Alt Maresme que farà una exposició itinerant al Centre Cívic Poblenou, en Pineda de Mar els dies 22 i 23 de novembre. L'exposició es titula:  "Les matemàtiques es toquen, es veuen i es viuen". Els alumnes també, faran activitats guiades i un taller.

Unknown

Els alumnes podran experimentar amb els reptes de l'exposició itinerant del MMACA: jocs d'estratègia, miralls, trencaclosques, enigmes, laberints, construccions de Leonardo i més. 


Eleccions consells escolars

Està en marxa el procés d'eleccions al consell escolar del centre. Cal afegir un membre al sector famílies.

Us volem recordar que la data de les votacions per aquest sector és el dia 2 de desembre a partir de les 13.00h. al vestíbul de l'institut.

La vostra participació és molt important!!


Durant la Setmana de la Ciència i la Tecnologia, del 14 al 18 de novembre s'estan celebrant tot un munt d’activitats de divulgació científica al nostre Institut amb la col·laboració dels nostres alumnes: experiments de Química i Biologia, exposició de l'Univers, exposició de dones científiques, Codeweek, Jocs matemàtics, taula periòdica en 3D.... i més sorpreses preparades per tots els Departaments del centre.

iii.jpg

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Més informació aquí.


Els alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'Institut han visitat l'exposició que acull el MID sobre salut mental i integració dels malalts i han conegut la tasca que

es fa a la Fundació Molí d'en Puigvert. 

DSC_0532_COLLAGE_1.jpg


Fruit de la coordinació entre escoles i institut, i per segon curs consecutiu, els alumnes de l'institut van explicar històries de por en anglès als alumnes de 3r de primària de les dues escoles de Palafolls.

DSC_0406_COLLAGE_1.jpg


El passat 28 d'octubre vam celebrar la castanyada. Com és tradició, els alumnes es van fer càrrec de l'organització. 

IMG_0054_COLLAGE_1.jpg

Sabies que la castanyada s'origina a finals del segle XVII i deriva dels antics àpats funeraris, en què no se servien altres menges que llegums  i  fruita seca i els pans votius de l'oferta als difunts en els funerals, més popularment, panets, panellets o panellons. L'àpat tenia un sentit simbòlic de comunió amb les ànimes dels difunts: tot torrant les castanyes, es resaven les tres parts del rosari pels difunts de la família.


Us recordem que l'activitat acadèmica del curs 2016-17 començarà amb la rebuda de l'alumnat per part dels tutors  dilluns 12 de setembre.

 L'ordre i horari de rebuda serà el següent:

1r ESO: de 9.00 a 11.30 h.

2n, 3r, 4t d'ESO i AULA OBERTA: de 10 a 11.30 h.

BATXILLERAT: d'11 a 12.30 h.

En tot els casos, les llistes dels grups es penjaran al mur exterior del centre i el tutors esperaran els alumnes a les pistes del pati. Aquest dia es lliurarà l'agenda i l'horari del grup i es recordaran les normes de funcionament de centre.

Els alumnes hauran de portar material per escriure però NO caldrà portar el llibre de totes les matèries.

Un cop feta la presentació, podran marxar a casa.Pàgina 1 / 17 (1 - 10 de 164 Total) Pàgina següent Última pàgina